Радостин Русев: Много е важно човек да знае какво яде

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Борис и синът му Радостин Русеви отглеждат 32 дка с биологични орехи и лешници, търгуват с плодове и зеленчуци и държат магазин “Имало едно време” в Стария Добрич. Радостин казва, че е жизненоважно човек да знае какво яде и да консумира качествени стоки от истински суровини. Ето защо продуктите, които предлагат в магазина не съдържат изкуствени овкусители, оцветители, консерванти или растителни масла. Двамата казват, че това прави намирането на добри доставчици изключително трудно.

Според Радостин в Добруджа има поне 6 000 дка с орехи. Той има амбицията да създаде Сдружение на производителите на орехи и лешници, за да са по-силни и независими. За тази цел възнамерява да кандидатства и по програми. Мнението на младия бизнесмен е, че кооперирането е единственият начин да са по-независими пред големите вериги и по-лесно да реализират продукцията си.

В момента Борис и Радостин Русеви търсят подходящо място във Варна. Възнамеряват да отворят магазин в морския град и така да разширят дейността си. Смятат, че има какво да предложат на клиентите и вярват, че те ще оценят качеството на истинските български продукти.

Георги Джендов

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements