Пускат домашно сирене вече и в ресторантите

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

 

Предлагането на домашно сирене в ресторантите ще стане законно, а млечни продукти ще може да се произвеждат и продават не само от големите предприятия, пише в-к „24 часа“. Промени в наредба No. 26 за директни продажби допускат сирене и кашкавал от овче, козе и биволско мляко да се правят от мобилни мандри дори на самото пасище. И в момента домашно сирене се предлага от някои ресторанти, но те рискуват глоба от Агенцията по контрол на храните. Причината е, че според действащото законодателство млечни продукти за продажба може да се правят само в регистрирани мандри, които трябва да отговарят на множество изисквания.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА