Протест с искане за разшираяване на ски зона Банско

Лилия Александрова
Лилия Александрова
2 Минути

Жители и гости на Банско организират пореден протест с искане да бъде изграден втори кабинков лифт в курорта, предава “Дарик”. Очаква се привържениците на идеята да блокират пътя при Банско. Протестът е организиран от Инициативен комитет за развитие на ски зона Банско. „Ще блокираме пътя пред град Банско, за да покажем на управляващите и на цяла България, че сбанскалии шега не бива.

Този път няма да отстъпим, защото на карта е поставено добруването и развитието на целия Пирински край. Очакваме ви утре, 3 февруари, вторник, в 17.00 ч. на входа на гр .Банско (откъм Разложкия път).“, съобщават организаторите.

Протестите се подновяват две години след последните масови протести в курортния град. Преди дни кметът на Банско Георги Икономов взе участие в среща на тема „Развитие на планинския туризъм“ , която се състоя в София по инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова.

Тогава той настоя да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на зимния туризъм чрез бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, както и отдаването на концесия на ски-зоната в Добринище.

По думите му развитието на планинските територии ще подобри регионалната икономика, възможностите за спорт и достъп до богатствата, които ни предоставя планината. Икономов поиска да се направи и спешна оценка на инвестиционния потенциал на зимния ни туризъм, което да бъде отправна точка за развитието на горските и защитени територии в страната

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама