Протеин спира топенето на сладоледа

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути
Изследователи са открили начин да спрат топенето на сладоледа, съобщава БГНЕС. Структурата на десерта се запазва по-добре благодарение на протеин, който задържа заедно въздух, вода и мазнини. Изследователите от Университета на Единбург и Университета в Дънди са констатирали, че при добавяне на протеина в сладоледа, се спира разтапянето му. Белтъкът предпазва леденото изкушение и от кристализиране. Откритието дава възможност производителите да създават сладолед с по-малко наситени мазнини и по-малко калории. Според учените новият сладолед би могъл да излезе на пазара от три до пет години.
Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА