През следващата седмица ще бъдат изплатени преразпределителните плащания за първите 30 ха за кампания 2014

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

До средата на следващата седмица ще бъдат изплатени и преразпределителните плащания за първите 30 ха площи за кампания 2014. Това ще важи за всички площи, по които няма застъпвания, каза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев цитиран от пресцентъра на МЗХ. „Там където застъпванията са налице, средствата ще бъдат изплатени едва след решаването на казусите“, подчерта зам.-министърът.

Той информира, че на 14 април ще бъде отворена и мярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., на която „индикативният бюджет е 150 млн. евро. До 2020 г. европейските средства, предвидени за сектор „Земеделие“ са 7,7 млрд. евро, а ако се добавят и средствата от бюджета, то те достигат 19 млрд. лева“, каза още зам.-министър Грудев.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама