Представят в Китай възможностите за развитието на земеделието и промишлеността в Смолян

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Емблемите на Родопите Валя Балканска и гайдарят Петър Янев ще представят Смолян и страната ни на фестивал в Китай, а зам.-кметът на община Смолян Марин Захариев ще представи презентация в побратимения на Смолян китайски град Сю Чанг за възможностите за развитието на земеделието и промишлеността.

Пред радио „Фокус” – Смолян заместник-кметът Марин Захариев заяви, че тръгват за Китай в неделя – 26 април и там ще бъдат четири дни по покана на ръководството на общината в Сю Чанг, като разноските им в Китай се поемат от домакините.

По думите на Захариев ръководството от побратимения на Смолян китайски град искат да се поддържат по-тесни връзки между двете общини и искат да си сътрудничат и по отношение на бизнеса. Също така проявяват и голям интерес към храните и българското кисело мляко.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements