Представят добрите практики в растителната защита

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Експертите ще покажат как се променят добрите растителнозащитни практики в контекста на европейските цели за ограничаване на ефекта от изменението на климата и загубата на видово разнообразие

Онлайн семинар на тема “Добри растителнозащитни практики в контрола на неприятелите по културните растения” ще се проведе утре ,12 декември 2023 г. (вторник), от 10:00  до 12:30 ч.  Събитието се организира от Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – София и Аграрен университет – Пловдив.

По време на семинара участниците ще бъдат информирани за това как европейските цели за ограничаване на ефекта от изменението на климата влияят върху съвременните растителнозащитните практики. Ще научат повече за съвременните методите за запазване на загубата на видово разнообразие и за добри растителнозащитни практики в контрола на неприятели при полски и оранжерийни култури.

Във втората част на семинара участниците ще бъдат информирани за дейностите на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани консултантски услуги, трансфер на знания, добри практики и иновации.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

Как се променят добрите растителнозащитни практики в контекста на европейските цели за ограничаване на ефекта от изменението на климата и загубата на видово разнообразие?

Примери за добри растителнозащитни практики в контрола на неприятели при полски и оранжерийни култури.

Дейности на НССЗ в подкрепа на земеделските стопани консултантски услуги, трансфер на знания, добри практики и иновации.

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

 

Линк за регистрация: https://forms.gle/v655d55D4sfugQik9

Линк за достъп: https://us06web.zoom.us/j/87645861323

ID за семинара: 876 4586 1323

За допълнителна информация се обръщайте към г-жа Евгения Борисова, тел: 0876 215 082, имейл: [email protected] или г-жа Даринка Николова, тел: 0885133 218, имейл: [email protected]

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА