Пожар изпепели 30 пчелни кошера в Шуменско

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Огнеборците спасили две сгради, 3 тона пчелен мед, 150 кг восък и пчеларски инвентар

Четири пожара са погасени през вчерашния ден, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен.

В 16.46 часа на 7-ми септември е приет сигнал за пожар в сухи треви и храсти в село Вехтово. След пристигане на място огнеборците от шуменската пожарна заварили да горят 30 пчелни кошера, които били в два различни имота в селото.

За ликвидиране на пожара на място са пристигнали още два противопожарни екипа от шуменската пожарна. Изяснено било, че пламъците тръгнали след като собственикът на единия пчелин оставил пушалка за опушване на пчели без надзор . От нея изпаднал въглен върху сухата трева и пламъците бързо се разпространили. Пожарът е ликвидиран с помощта на 18 тона вода. Унищожени са 30 пчелни кошера и 15 пчелни семейства. Огнеборците спасили две сгради, 3 тона пчелен мед, 150 кг. восък, пчеларски инвентар. За извършено престъпление по чл. 331 ал. 1 от НК / палеж по непредпазливост/ е образувано досъдебно производство.

Преди обяд вчера е приет сигнал за пожар в сухи треви край шуменския квартал „Макак“

Изпратен е екип на РСПБЗН-Шумен. Огнеборците загасили пламъците с помощта на 1 тон вода. Спасени от опожаряване са 260 декара посеви, които били в непосредствена близост до пламъците.

Пожар в сухи треви и храсти е ликвидиран и край село Овчарово. Екипът, който бил пратен на място установил, че горят храсти и треви в източния край на селото. Пожарът бил погасен с помощта на тупалки и 3 тона вода. Няма материални загуби.

Пожар в сухи треви е ликвидиран и в село Тодор Икономово малко след 18.30 часа. Пламъците са ликвидирани с помощта на един тон вода. Не е допуснато разпространението на пожара. Спасена от опожаряване е една къща на ул.“ Пейо К. Яворов“.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама