Вижте какви са ползите от консумацията на пилешко месо

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
3 Минути

Не всеки може да си представи живота си, без да яде месо. В крайна сметка, именно този продукт от животински произход насища организма за дълго време, бързо премахва чувството на глад и просто повишава настроението. Ароматът на току- що изпечено месо изкушава дори онези, които са на диета и се опитват да отслабнат.

Китай, коронавирус, Agrozona.bg

Много хора погрешно смятат, че месото е нездравословно, затова се опитват да ограничат консумацията му или напълно да го изключат от диетата. Ползите от месото обаче са доказани отдавна, а пилешкото месо заема специална ниша сред разнообразието от месни продукти.  Разликата между пилешко и свинско и говеждо е не само в цената. Но и в уникална композиция. Пилешкото месо съдържа максималния брой хранителни вещества, включително витамини от групи А, В1, В2, В2, В3, В5, В6, В9, С, Е, калий, сяра, натрий, магнезий, желязо, цинк, калций, фосфор, хлор.

В допълнение, пилешкото месо е богато на важни аминокиселини за човешкото тяло :

  • Триптофан, който насърчава умственото развитие;
  • Левцин, активиращ растежа на мускулите;
  • Лизин, повишаващ физическата и умствената активност;
  • Валин, който коригира баланса в аминокиселините;
  • Изолевцин, който в недостатъчно количество провокира главоболие;
  • Таурин, полезен за очите и т.н.

Важно е да ядете пиле, не само защото неговият състав наистина може да бъде наречен „златен“. Това месо е чудесно за хора, които се борят с излишното тегло и искат да изграждат мускули. Важно е да се знае, че месото, разположено в различни части на пилето, има свои собствени характеристики. Най-ниско калорични са е гърдите и филето без кожа. Има огромен брой рецепти, които ви позволяват да готвите месо вкусно, като същевременно не вредите на тялото. Бутчетата имат малко повече калории, но забележимо се различават с по-наситен вкус, а крилата се приготвят с кожата.

Яденето на пилешко месо помага на тялото да повиши имунитета, подобрява храносмилането и облекчава киселините. При настинки или отслабена имунна система е много важно да пиете пилешки бульон, да ядете месо или супа. То дава сила, засища за дълго време и отлага появата на глад.

Четете още: 10 факта за яйцата, които ще ви изненадат

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА