Показват съвременните технологии в зеленчукопроизводството в петък

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Експерти ще покажат се гледат четири култури в нови условия

“Съвременни технологии в зеленчукопроизводството” е тема на онлайн семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Силистра и Аграрен университет – Пловдив, който ще се проведе на 25 ноември 2022 г. (петък) от 10:00 ч.

По време на онлайн семинара участниците ще се запознаят с основните принципи за производство, изисквания към сортовете и важни технологични моменти при отглеждането на домати, късоплодни краставици (корнишони), лук и дини.

По време на втората част на семинара участниците ще се информират за възможностите за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.1 “Стартова помощ за млади земеделски стопани” от мярка 6 “Развитие на стопанства и предприятия” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

Основните теми на информационня семинар са следните:

► Насоки за производство, изисквания към сортовете и основни технологични моменти при производството на:

домати

късоплодни краставици

лук

дини

►  Възможности за подпомагане на млади фермери по настоящия прием по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от мярка 6 „Развитие на стопанства и предприятия“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

 

Участието е безплатно, но е необходима предварителна регистрация!

Линк за регистрация: https://forms.gle/U2VCQexxwzaftPdY6

Линк за достъп:  https://us06web.zoom.us/j/85081848118

ID за семинара: 850 8184 8118

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Ванушка Петкова – координатор на ТОО на НССЗ в гр. Силистра, тел.: 0888 892 722, ел. поща: [email protected]

 

ЕТИКЕТИ:
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА