Почти 70% е по-голямо производството на круши на годишна база

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Почти 70% е по-голямо производството на круши на годишна база. При повечето трайни насаждения и етерично-маслени култури, обхванати от оперативното наблюдение, към 25 октомври се отчита ръст на продукцията спрямосъщия период на 2017 г. Това сочат данни на земеделското министерство. Най-чувствително нараства производството на круши, сливи и череши (в рамките на 35,7% – 67,7%), вследствие на съществено увеличение както на реколтираните площи, така и на средните добиви. Намаление на годишна база отбелязва само производството на праскови (с 19,5%), кайсии (с 50,5%) и малини (с 0,3%). На този етап продукцията от винени и десертни лозя е съответно с 14,5% и 15,8% над миналогодишната, в резултат от по-високите добиви от декар.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА