Почти 40 млн. лв. за центрове срещу бедствия и кризи

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

39 млн. лв отпуска екоминистерството за доизграждане и оборудване на 6 центъра за реакция при природни бедствия и кризи, става ясно от съобщение на ведомството. С парите ще се обучат ученици, общински служители и доброволци като целта е да се намалят последиците от наводненията и да се ограничат възможните щети.

Средствата се отпускат по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ От министерството посочват, че в регионалните центрове в Шумен,Габрово, Враца, Пазарджик, Бургас и София през обучение ще преминат повече от 90 хиляди души, от които 78 хиляди деца по думите на министър Ивелина Василева. Хората ще научат повече за потенциалните рисковете и за преодоляването им, а в центровете ще бъде доставена необходимата техника, ще се създадат тренировъчни полигони. За целта в обучението ще се включат около 700 преподаватели и специалисти.

През миналия програмен период на ОПОС са изпълнени два проекта на стойност 195 млн. лв. в сътрудничество с МВР, които подпомагат дейността на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при природни бедствия и аварии. Закупени са 201 пожарни коли, надуваеми лодки, помпи, над 2400 комплекта лични предпазни средства и друга техника за  действие при настъпване на рискови ситуации.

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама