Парламентарната комисия по земеделие одобри закриването на Национална служба по зърното

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Депутатите от парламентарната комисия по земеделие одобриха закриване на Националната служба по зърното, предаде репортер на агенция „Фокус”. Законопроектът е внесен от Министерския съвет, а пред депутатите от комисията министърът на земеделието и храните Десислава Танева разясни, че той е част от административната реформа, според която областните дирекции да са звената, които прилагат всички земеделски политики на ниво област.

Според министър Танева Националната служба по зърното “е изиграла функцията си през 1998 година, но тя провежда статистическа информация с докладите, които предава на комисията. НСЗ нито участва на пазара на зърно, нито купува, нито казва какви са цените. България е голям производител на зърно. Тук говорим за ефективно използване на администрацията. Вероятно не целият персонал ще се запази, нормално е, но да говорим че тази служба изпълнява регулация на зърнения баланс, е невярно”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама