Отново търсят купувач за “БДЖ Товарни превози”

Златко Златков
Златко Златков
1 Минути

Министърът на транспорта Ивайло Московски е подал предложение в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол за раздържавяването на “БДЖ Товарни превози”, предава в-к “Дневник”. Процедурата беше спряна по времето на кабинета “Орешарски”. Тогавашният министър на транспорта Данаил Папазов още при встъпването си в длъжност обяви, че приватизацията на дружеството спира без да обясни логиката на това решение.

В интервю пред “Труд” изпълнителният директор на “Холдинг БДЖ” Владимир Владимиров изразява скептицизъм, че ще се намери купувач на компанията. Той посочва, че причините за това са комплексни. Една от тях е, че тази дейност не е на печалба през последните години. В същото време на границата между Словакия и Украйна се изгражда център за движение на стоки от Азия към Европа. “Така че стоките от Китай ще влизат в Европа през Централна Европа, а не през Балканите, както ние си го представяхме”, посочва той.

През отиващата си година беше спряна приватизацията и на АДИС на Българска фондова борса и на “Централен депозитар”. Така от заложената програма за приходи от 308 млн. лв. от приватизация не се реализирани почти никакви, посочва изданието.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА