Отложиха делото срещу фермера, обвинен за нехуманно отношение към коне

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Районният съд в Кюстендил отложи днес делото срещу фермера Петър Пищалов и насрочи ново заседание за 5 април. Той е обвинен за нехуманно отношение към животните, по чл. 78 от Наказателния кодекс.

През миналата година планинари алармираха, че са открили мъртви животни в стадото от коне на Пищалов, оставено в Осоговската планина през зимата. Прокуратурата е направила предложение фермерът да бъде освободен от наказателна отговорност, а спрямо него да се наложи административно наказание.

Днес обаче той не се яви в съда. В заседанието стана ясно, че е сменил адреса си. Предстои да бъде изготвена справка за настоящия му адрес.

ЕТИКЕТИ:
Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА