Производителите на месо в Щатите няма да се съобразяват с по-строгите изисквания за съдържание на сол в храната, която се предлага на децата в училищата, след като администрацията на президента на страната Доналд Тръмп посочи, че компаниите се нуждаят от повече време, за да променят рецептите. Така следващата учебна година децата няма да ядат по-малко солени продукти, за да имат време производителите и месопреработвателите да адаптират рецептите така, че да съдържат по-малко сол, става ясно от съобщение на globalmeatnews.com.
Департаментът по земеделие на САЩ, който отговаря за стандартите за хранене в училищата, отложи правилата, наложени по времето на президента Обама за по-здравословно хранене на учениците – нещо, за което първата дама Мишел Обама, работи усилено, за да бъде въведено.
По думите на секретаря на Департамента по земеделие Сони Пардю, училищата се нуждаят от гъвкавост в планирането на менюто, за да сервират хранителни ястия, но и такива, които се харесват на децата. Училищата искат да предложат храна, която учениците реално консумират, няма смисъл тя да е добра и хранителна, но да отива в коша за боклук, коментира още той.