Откраднаха овце за 50 хил. лева от ферма, пет мъже са зад решетките

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Животните са извеждани от стопанството за близо седмица

Петима души са задържани за кражба на животни на стойност 50 000 лева от ферма край град Сливен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът е получен вчера в хода на специализирана операция по противодействие на битовата престъпност на територията на полицейското управление в града на Сините камъни.

Заявена е кражба на 100 бременни овце от стопанска база в местността “Рамануша”. Нанесената щета е на стойност около 50 000 лева. Предприети са незабавни издирвателни действия.

В хода на разследването се установява, че кражбата е извършена за времето от края на месец декември до 6 януари. Полицейските служители установяват, че извършителите са от село Сотиря. Предприети са заградителни и други мероприятия на територията на селото. Задържани са петима мъже на възраст между 26 и 16 години. Направили са пълни самопризнания.

Част от откраднатите животни са издирени и върнати на собственика. Търсят се останалите овце. Продължава и работата по установяване на други съпричастни към извършеното престъпление лица.

 

ЕТИКЕТИ: , ,
Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА