От разсада до пазара: Как се произвеждат зеленчуци по биологичен начин

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Кои са трудностите в практиката разказва земеделският стопанин Любомир Маринов

“Зеленчукопроизводство в преход към биологично производство” е тема на присъствен семинар с демонстрация, който ще се проведе на 7 септември 2023 г. (четвъртък) от 09:30 ч. в зеленчуковата градина на земеделския стопанин Любомир Маринов (с. Стефаново, общ. Ловеч, обл. Ловеч), съобщават организаторите от Националната служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис (ТОО) – Ловеч, НССЗ и земеделските производители г-н Любомир Маринов и г-жа Диляна Николова.

По време на семинара участниците ще се запознаят с цялостния процес от производството на разсад, видове обработка на почвата до реализация на продукцията, договори и възможни пазари. Присъстващите ще научат какви са трудностите и спецификата на прехода към биологичното зеленчукопроизводство и ще разберат повече за съвременната механизация в стопанството.

По време на втората част на събитието присъстващите ще бъдат информирани за необходимите документи за подготвяне на искане за плащане по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г., а също и с възможностите за подпомагане на малки стопанства и млади земеделски стопани по СПРЗСР 2023-2027 г.

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Биологично производство на зеленчуци, разсади, борба с вредителите, обработка на почвата и възможности за механизация в стопанството;
  • Реализация на готова продукция от зеленчукопроизводство, видове договори и пазари;

Необходими документи за подготвяне на искане за плащане по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони ПРСР 2014-2020 г. Възможности за подпомагане на малки стопанства  и млади фермери от СПРЗСР 2023-2027 г.

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Светлана Христова (мл. експерт в ТОО – Ловеч на НССЗ), тел: 0887896979, имейл: [email protected]

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements