От днес започват събитията, посветени на “Седмицата на гората”

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Всяка година, в началото на месец април, лесовъдската колегия отбелязва своя професионален празник – “Седмица на гората”. Тази година тя ще се проведе от 3 до 9 април под мотото: “Довери се на лесовъда!”, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите (ИАГ). Днес заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов ще открие тържествата, посветени на “Седмицата на гората”, в 13:00 часа във Велико Търново, в залата на Музикално-драматичен театър “Константин Кисимов”, информираха от Министерство на земеделието.

Първите кампании, посветени на празника, вече са в ход

В отговор на конкурсите, обявени от горските структури, децата изпратиха стотици творби, посветени на гората, публикувани на фейсбук страниците на дирекциите на природни паркове, държавните предприятия и регионални дирекции по горите, информират от ИАГ.

Горските структури в цялата страна организират кампании, свързани със залесяване и почистване на горските територии. Горските педагози ще проведат образователни игри и събития с деца от училища и детски градини в цялата страна.

“Ден на отворените врати” се предвижда на територията на регионалните дирекции по горите. Ще бъдат коментирани въпроси с граждани и собственици на гори във връзка със стопанисването, ползването и възстановяването на горски ресурси.

В петък, 7-ти април, в Борисовата градина в гр. София ще се проведат лесовъдски игри по методите на горската педагогика с деца и ученици.

8-ма национална трофейна изложба ще бъде отворена за посещение от гражданите в периода от 22-ри март до 9- ти април 2023 г., с работно време на Палата № 7 в Международен панаир гр. Пловдив, от 10.00 до 16.00 ч.

Цялата програма за “Седмица на гората” може да бъде разгледана на официалната страница на Изпълнителна агенция по горите.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама