Още едно животно със съмнения за антракс в антракс село Бозвелийско

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Още едно животно е умряло от антракс в село Бозвелийско, община Провадия, съобщава агенция “Фокус”. В петък е умрял овен, за който ветеринарите се съмняват, че е бил болен от антракс. Кочът е загробен веднага като са взети проби и са изпратени за изследване. Проби са взети и от 35-годишния собственик на умрялото животно, макар да не е консумирал заразено месо. Ще се изследват и всички, имали досег с болното животно.

Всички 545 животни в село Бозвелийско са ваксинирани, търговията с животни е забранена. Кметът на селото Живко Панев е направил на оглед в населеното място, за да види дали няма други болни животни.

Очаква се най-рано във вторник да бъдат готови резултатите от последното умряло животно, с които ще стане ясно дали наистина причината за смъртта е антракс. От кризисния щаб в областната управа са изпратили писмо до Министерството на земеделието и храните и до Министерството на здравеопазването, за да бъдат набелязани мерки за предотвратяване на разпространението на заразата, тъй като в село Бозвелийско беше обявено второ огнище на антракс, след първото в село Млада гвардия, посочват от “Фокус”.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА