Осем дни служебен министър – Кирил Вътев подава оставка

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев е подал оставка днес, научи Агрозона.

От 6 юни 2023 г. до 8 април 2024 г. той заемаше поста министър на земеделието и храните в правителството с министър-председател акад. Николай Денков. На 9 април 2024 г. бе назначен за служебен министър на земеделието и храните към кабинет с министър-председател Димитър Главчев.

Още преди назначаването му като министър в кабинета Денков, браншът се раздели в  позициите си в подкрепа и срещу неговото избиране. В последвалите 10 месеца, управлението на Вътев бе съпътствано от множество протести на земеделската общност, която за пореден път бе разединена.

След като ГЕРБ и ПП-ДБ не успяха да се споразумеят за ротация на кабинета в началото на март, министър Вътев подписа декларация, с които изрази несъгласие да участва в кабинета на госпожа Мария Габриел.  Няколко дни по-късно обаче заяви, че има желание да запази поста си на министър, за да довърши започнатата работа. Въпреки това, само 8 дни след официалното назначаване на служебния кабинет Вътев подаде оставка, предстои да разберем защо.

По информация на 24 часа се очаква досегашният директор на Държавен фонд “Земеделие” Георги Тахов да заеме поста на служебен министър на земеделието.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА