Оранжерийните производители получиха 100 хил. лева за участие в изложения

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

ДФЗ одобри плащания към още две организации в сектора

Българска асоциация на производителите на оранжерийна продукция ще получи 100 хил. лева за 2022 г. по линия на схемата на държавна помощ „Помощ за участие в изложения”, стана ясно след заседанието на Управителния съвет на ДФ „Земеделие“.

Последното участие на асоциацията на производителите на оранжерийна продукция беше в най-голямото изложение за храни и напитки в света – SIAL 2022 в Париж преди седмици. Тогава колективен щанд продукцията си представят „ДЕИВ-2007“ ЕООД, „АМИТИЦА” ООД, „ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ“ АД, „ЕКОФРУТ К и К“  EООД, „НАВОНА“ ООД.

ДФЗ финансира участието на изложения на още две организации на производителите. Това са Национален съюз на градинарите в България, който получава 40 000 лв. и Сдружение Съюз на дунавските овощари, което също получава 40 000 лв.

Средствата се предоставят по параграф 43-00 „Субсидии и други текущи трансфери за нефинансови предприятия” от бюджета на ДФ „Земеделие”, направление „Държавни помощи“, от утвърдения ресурс по схемата на държавна помощ „Помощ за участие в изложения”.

В рамките на заседанието помощ за участие в изложения получи и Съвет по туризъм – Пловдив в размер до 38 000 лв.

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА