Оптимизъм и перспективи: хранително-вкусовият сектор в очакване на септември

Агрозона
Агрозона
3 Минути

Международните хранителни изложения, показател за състоянието на бранша, стартират на 29 септември.

През последните две десетилетия като барометър за състоянието на хранително-вкусовата промишленост в България и на Балканите се наложиха международните хранителни изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното, които тази година са от 29 септември до 2 октомври. Те ще представят, както моментното състояние на сектора, така и перспективите за 2022 г.

Желание за развитие и връщане към параметрите преди COVID-кризата. Това към настоящия момент усещат организаторите на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното за бранша. Международните хранителни изложения в София се доказаха като професионални събития и като нужното и сигурно място за осъществяване и развитие на бизнеса дори и в преломен момент като настоящия.

Международен интерес и повече изложители

На какво всъщност се дължи усещането за положителните процеси в хранително-вкусовия бранш? От една страна, се наблюдава чувствителен ръст в броя на компаниите-участници. От друга – щандовите площи, които фирмите заявяват, спрямо 2020 г., са чувствително по-големи. И на трето, но не на последно място – междунардният интерес към участие е повече от осезаем. Очертава се силно италианско участие. Голям е интересът на фирми от САЩ, Гръция, Румъния  и Беларус. И тъй като кампанията за изложители е все още в ход, както българският, така и чуждестранният интерес е интензивен.

Разбира се, за отчитаните положителни трендове, ключовата роля е на браншовите организации във всички представени сектори: Асоциацията на месопреработвателите в България, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на млекопреработвателите в България, Националната лозаро-винарска камара и Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци.

Маратон на вкусове

Съвкупност от сетива ще предложи съпътстващата програма. През последните две години организаторите поставиха основите на единствени по рода си събития за България. Сред тях е Сетива без граници, едноименната платформа за събития сега ще предложи Маратон на вкусовете с разнообразие от знания, вкусове и аромати. Паралелно през дните на изложенията ще се организират майсторски класове, състезания, браншови събития – на които ще бъдат поставени на дискусия ключови за сегментите въпроси, продуктови лекции, презентации.

Развитие на бизнеса. Създаване на нови контакти. Придобиване на ноу-хау. Запознаване с всички технологични и производствени новости. Възможност за всичко това ни дават изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното. Компаниите, които искат да се включат като изложител с щанд, все още могат да направят това. Подробна информация за иновативни продукти, новости и акценти в Международните хранителни изложения, екипът ежедневно публикува в сайта food-exhibitions.bg.

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА