Окончателно: Удължава се срокът за регистрация на кладенци за битово потребление

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

Парламентът удължи срока за регистрация на кладенци за собствени потребности с три години – до 28 ноември 2025 година. Това стана с приемането на второ четене на промените в Закона за опазване на околната среда. В подкрепа на удължаване на срока за регистрация с три години гласуваха 147 народни представители, трима бяха “против” и 42-ма се въздържаха. Измененията в Закона за опазване на околната среда влизат в сила от 27 ноември т. г., решиха още депутатите.

Крайният срок за подаване на заявление към басейновите дирекции за вписване в специалните регистри от страна на собствениците на водовземни съоръжения за подземни води, в т.ч. собствениците на кладенци за задоволяване на собствени потребности трябваше да изтече на 28 ноември тази година.

Първоначално законопроектът предвиждаше срокът за регистрация на кладенците да бъде удължен с една година, но между първо и второ четене Манол Генов от “БСП за България” предложи този срок да бъде удължен с три години, което бе подкрепено от ресорната парламентарна комисия.

При гласуването в пленарната зала беше направено редакционно предложение от Татяна Султанова-Сивева (“Продължаваме Промяната”) срокът да бъде една година, което беше отхвърлено с 47 гласа “за”, 67 “против” и 73 “въздържал се”.

 

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements