Обзор спечели битката за Морската си градина (снимки)

Васил Русев
Васил Русев
2 Минути

Борбата за запазване на градския парк в Обзор завърши успешно. Символът на града беше обект на неправомерно посегателство в частен интерес. Делото премина през всички инстанции и Върховният касационен съд на Република България се произнесе с решение в полза на гр.Обзор. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът прогласи нищожността и на трите сделки за продажба на Морската градина. Тези сделки са осъществени преди 15 години тайно, умело и без капка съвест, припомня “Черноморски фар”.

През лятото на 2015, непосредствено преди местните избори, в деловодството на кметство Обзор пристига писмо с претенции за ограждане и застрояване на имота. То беше придружено с препис от нотариален акт за частна собственост на терен, разположен в сърцето на градския парк на Обзор.

Кметът на град Обзор Христо Янев се оказа в особено трудно положение. Необходимо беше да информира хората, че без да подозира, градът е загубил най-ценното си притежание. Едва на прага на втория си мандат, той разбра, че назад в годините, някой си е позволил нагло да злоупотреби с властта си. Сега младият кмет, когото хората свързваха с облагородяване на всички паркове и зелени пощи на града, трябваше да приеме, че някой си е присвоил най-важният от тях. Постепенно фактологията на казуса се разкри и паднаха всички лъжи, изречени пред гражданите на Обзор в предишните години.

obzorobzor1

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements