Образователно шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“ предстои в София

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

За трети път Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци организира детското образователно шоу-дегустация „Здрави и силни от малки“. Инициативата е част от дългосрочната програма на Съюза „Повишаване на потребителската култура“.

Там ще се обърне внимание на институциите и родителите за необходимостта и полезността от включване на консервирани плодове и зеленчуци в дневното меню на подрастващите.

В тазгодишното събитие ще участват водещи специалисти и диетолози в областта на детското и здравословно хранене, които ще запознаят ръководителите на детски ясли, градини, учебни заведения, детски кухни и родителите какво е нужно за пълноценното и здравословно хранене на човек от ранна детска възраст.

Поканени са и представители на институциите, които формират и прилагат националните политики в тази област: МЗ – НЦОЗА, МЗХГ – БАБХ, МОН и др.

Целта е с обединени усилия да предоставим достоверна и научно обоснована информация на заинтересованите и върнем подрастващите към традиционните за страната ни храни и конкретно към преработените плодове и зеленчуци.

След експертната част, събитието ще продължи с шоу-дегустация за най-малките ни потребители. Детски аниматори ще представят по по-различен и забавен начин продукти от консервирани плодове и зеленчуци, произвеждани в България. Малките ни гости и техните придружители ще се забавляват и едновременно с това ще научат повече за полезните свойства на преработените плодове и зеленчуци, за начина на приготвянето и съхранението им, като и за богатата гама от продукти, с които могат да разнообразят ежедневното си меню по един здравословен и много вкусен начин.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА