Няма фипронил в българското месо. Българската агенция по безопасност на храните извършила лабораторно изпитване на птиче месо у нас . Проби за анализ са взети от четирите най –. големи производители в страната. Изследвано е както месо от пилета бройлерно производство, така и месо от кокошки носачки.
Пробите са изпратени за изпитване в акредитирана лаборатория и резултатите показват, че в нито една от четирите проби не е открито съдържание на фипронил.
Българската агенция по безопасност на храните продължава и засиленият мониторинг над яйца и яйчни продукти, както произведени у нас, така и търгувани в рамките на свободния европейски пазар. От началото на октомври до края на 2017-а година от всички ферми и пакетиращи центрове ежемесечно ще бъдат вземани проби за лабораторен анализ, както за целите на самоконтрола, така и за целите на официалния контрол. БАБХ извършва и засилен контрол в животновъдните обекти по отношение използваните препарати за дезинсекция на птиците и правилната им употреба.