Ново поколение сеялки HORSCH Maestro – високо качество на сеитба и безупречна точност

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
4 Минути

Бързина, безупречна прецизност и универсалност. Това са отличителните качества на семейството сеялки Maestro на немската компания HORSCH – лидер в производството на земеделски машини на европейския и световен пазар. Тези сеялки се отличават с прецизна изработка дори и в най-малкия детайл, висока производителност и възможността за работа при всякакви условия. В продуктовата линия сеялки Maestro се предлагат от 6 до 36 реда, което ги прави идеални за всяко стопанство. Дори и най-големите представители впечатляват със своите компактни размери при транспорт, където транспортната ширина не превишава 3 метра, а височината – 4 метра.

Универсален спектър на приложение

Сеялките са подходящи както за сеитба след оран, така и за сеитба върху мулч и за директна сеитба. Те се произвеждат в прикачен и навесен вариант и могат да се комбинират и с преден бункер.

Един дозатор за различни култури

Благодарение на уникалната им дозираща система е възможна сеитбата на царевица, слънчоглед, захарно цвекло, сорго, рапица, соя и други видове бобови култури.

Като истински иноватори в индустрията, HORSCH предлагат и две уникални дозиращи системи за точна сеитба с електрическо задвижване – AirVac и AirSpeed. Едната (AirVac) е посредством вакум, а втората (AirSpeed) – чрез техниката издухване на семето.Боравенето с дозаторите е изключително лесно, като не е необходимо регулиране на чистачите. А бързото пренастройване и лесната смяна на износващите се части без инструменти спомагат за оптимизиране на работния процес.

Висока производителност

Високите работни скорости до 12 км/ч при дозатори AirVac и до 15 км/ч при дозаторитеAirSpeed и големите бункери осигуряват възможността за постигане на по-висока производителност и ускорени процеси на работа.

На разположение на земеделците са следните видове бункери за тор и семена:

  1. MainTank Supply System (MTS) Централен бункер за посевен материал (царевица, соя и др.). Системата MTS осъществява непрекъснат поток от семена от бункера към дозатора. От логистична гледна точка централният бункер е подходящ за пълнене от големи опаковки.
  2. Единичен бункер за тор с херметичен капак и удобна височина за зареждане с голям отвор.
  3. Кутии за семена по 70 литра при навесните и прикачни сеялки.

Система AutoForceАвтоматично регулиране на натиска

Посредством датчици, позиционирани на опорните колела, системата AutoForce получава информация за съпротивлението на почвата, като автоматично, посредством хидравличен цилиндър и предварително зададени стойности, коригира натиска върху сеещите секции.  Така, независимо от различията в структурата на почвата на полето дълбочината на сеитба остава еднаква – съществено условия за добър добив!

Horsch Connect

На разположение на клиентите е също така и интелигентната система Horsch Connect. Чрез интегрирани WLAN и GPS модем, хардуерното решение SmartCan свързва клиентската машината с Интернет или смартфон. Вградена карта памет гарантира запазване на данните в случай, че няма Интернет покритие. Визуализирането на данните на машината и документация се извършва на telematics.horsch.com.Чрез приложениетоHORSCH MobileControl клиентите могат да осъществяват калибриране и тест на редовете със своя смартфон.

Продуктовите специалисти на АГРОТРОН-М, официален представител на HORSCH за България, ще Ви очакват от 21 до 25-ти февруари на АГРА 2023, палата 3, за да Ви покажат на живо и предоставят детайлна информация относно различните модели сеялки Maestro и други продуктови иновации в селскостопанската техника и да Ви консултират в избора на най-подходящата техника за Вашето стопанство.

За повече информация се свържете с АГРОТРОН-М – официален представител на HORSCH за България. : +359 601 67 138; +359 892 494 242; [email protected], www.agrotron.bg.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА