Новите туристи са пътешественици

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
2 Минути

Нова тенденция в туризма е, че творческият турист не се смята за турист, а за пътешественик и иска да бъде въвлечен в преживяването на местната култура. Това налага да бъде създаден продукт между активността на туриста и автентичността, например  специализирани готварски курсове, събори и др. Работещите в бранша трябва да имат предвид и че при избора си на дестинация пътуващите отчитат възможността да практикуват определена дейност или хоби на мястото, където отиват. Това коментира Каролин Курет, създател на Мрежа за креативен туризъм в Испания, по време на Международния конгрес на световните цивилизации и модерния туризъм, който се провежда в София, предават от пресцентъра на туристическото министерство. .

Партньорствата между туризма и съвременните индустрии и възможностите за създаването им бяха в центъра на днешните дискусии по време на събитието. Сътрудничеството между културния туризъм и творческите индустрии се нарича творчески туризъм. За да бъде той устойчив, трябва да се обърне внимание на местните общности. Местните хора не са средство за опазване на наследството, те самите са наследство, коментира Каролин Курет, създател на Мрежа за креативен туризъм в Испания.

Д-р Диана Гергова от Института за балканистика с Център по тракология към БАН припомни, че за да е успешна политиката за опазване на националното наследство, тя трябва да продължи археологическите проучвания, да развитие различните видове туризъм – културно-исторически и творчески. Необходимо е да бъде удължен туристическият сезон и да се разпространени знанието за тракийската и балканската култура. През 2017 г. ще бъдат отворени още две гробници на територията на Община Казанлък, съобщи още Гергова.

Организатори на събитието са Световната организация по туризъм и българското Министерство на туризма.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама