Нови аспекти за профилактиката на болестите при пчелите представят експерти в Мездра

Диляна Сувариева
Диляна Сувариева
2 Минути

Експерти ще запознят земеделските производители в Мездра с актуалните болести по пчелните семейства, както и методите за опазването им. Темата на конференцията е „Нови аспекти при профилактиката на заболяванията при пчелните семейства“, а организатори са НССЗ и Национален диагностичен научноизледователски ветеринаромедицински институт „Проф. д-р Г. Павлов“.

Eксперти от НССЗ Враца ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани, отглеждащи пчели по мерките от ПРСР 2014 – 2020 г.

В същия ден ще бъдат проведени още два семинара.

В гр. Харманли ще говорят за „Технологии за създаване и отглеждане на костилкови овощни видове“. Професор от Аграрния университет- Пловдив ще представи възможностите за ефективно отглеждане на овощни култури в България. Също така ще се обяснят и новите технологии и интензивни схеми за отглеждането на костиловите видове дръвчета. Присъстващите ще станат свидетели и на демонстрация на начините за резитба на костилови овощни видове в интензивни насаждения.

Организирана среща от НССЗ ще се проведе и в Шумен. Там, заедно с представители от Шуменския университет „Е. Константин Преславски“ , темата ще бъде „Ползи от екосистемните услуги в земеделието за опазване на ландшафта и биоразнообразието“.

По време на събитието  ас. Димитър Димитров, Шуменски университет „ Е. Константин Преславски“ ще представи екосистемните услуги, като фактор за по-високи добиви. Лекторът ще представи също биоразнообразието като помощник в земеделието.

Диляна Сувариева учи журналистика в УНСС. Тепърва започва да изгражда професионалния си опит в нашия сектор. Ресорите, с които работи са пчеларство, производство на плодове и зеленчуци. Има интерес и в темите туризъм, околна среда и храни.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама