Нова функция на ИСУН изчислява автоматично стойности при финансов отчет

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Нова функция на ИСУН изчислява автоматично стойности при финансов отчет. В модул “Е-управление на проекти”, раздел “Финансов отчет” е извършена промяна в начина на въвеждане на стойностите по разходооправдателните документи, съобщиха от ИСУН. Въведена е автоматизация при изчисляването на съотношението Безвъзмездна финансова помощ/Собствено финансиране за всяка фактура, като въз основа на заложения по съответния бюджетен ред процент, с който се финансира определен разход, потребителят въвежда единствено общата стойност на дадената фактура, а системата автоматично я разпределя между Безвъзмездната финансова помощ и Собствено финансиране.

Запазена е и досегашната функционалност за въвеждане на информация, като тя се активира чрез премахване на отметката от поле „Автоматично изчисляване на стойности“. Осигурена е и възможност за експорт в Excel и последваща обработка на въведената информация в раздел „Финансов отчет“.

Също така, в публичния модул на ИСУН 2020, в справка „Open data” е добавена информация за структурата на данните. Целта е да бъде улеснена работата със справката и обработката на генерираните от нея данни.

Процесът по разработване на нови функционалности е непрекъснат, отбелязват от екипа на ИСУН 2020 и призовават заинтересованите страни да не спират да изпращат своите идеи за системата.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА