Нова 3D система ще има Планетариума в Пловдив

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

Обществена поръчка за изграждане на 3D система за Планетариум в Природонаучния музей  е обявила Община Пловдив. Процедурата е по пряко договаряне и е на стойност 125 000 лева без ДДС. За изпълнител е определена италианската фирма „Скайпоинт“ СРЛ – Община Фаганя, с която след влизане в сила на решението за класиране е сключен  договор на 09.10.2014г., чието изпълнение е приключено успешно – има окончателно приемане и тест на доставената и монтирана дигитална планетариумна проекторна система на 28.08.2015 г.

С Решение на Общинския съвет са отпуснати средства да се допълни и надгради съществуващият софтуер, като към съществуващата система се добави и „3D“ система за планетариума.

Предвид обстоятелството, че изградената към момента система е все още в гаранционен срок, както и поради факта, че дейностите трябва  да бъдат в пълна съвместимост с вече внедрената и работеща дигитална планетариумна проекторна система от „Скайпойнт“ СРЛ, е налице основанието за провеждане на процедурата чрез пряко договаряне, тъй като поръчката може да бъде изпълнена само от определен изпълнител при липса на конкуренция поради технически причини, се посочва още в документацията за обществената поръчка, предава “Дарик”.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements