НОИ пусна две нови електронни услуги

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

От 1-ви октомври Националният осигурителен институт предоставя две нови електронни услуги, които ще са полезни на всички граждани, но предимно на за хората, живеещи в отдалечени региони и малки селца. Досега хората заявяваха желанието си пенсиите да им бъдат превеждани по банков път, като попълваха необходимите документи в офисите на НОИ. С новата услуга това ще става по интернет, съобщават от Търговско-промишлената палата. Декларирането ще става чрез регистрация на интернет страницата на института www.nssi.bg в рубриката «Е-услуги» /«Административни услуги» след избор на ТП на НОИ. Тази услуга може да се ползва при прехвърляне на пенсията от един пощенски клон в друг, от пощенски в банков клон и др. При промяна на банковата сметка задължително се предоставя копие от банковата сметка, по която ще се превеждат сумите.

Втората интернет услуга е свързана с подаване на жалби срещу издадени от НОИ след първи октомври административни актове. Търсенето на информация за подадените жалби. Самото търсене стана по ЕГН или ПИК на физическите лица или по БУЛСТАТ и ИКО на фирми и други юридически лица. След намиране на жалбата, може да се проследи на какъв статус е обработката и ако има отговор, той да бъде прочетен. Услугата отново може да се открие на интернет страницата в рубрика «Електронни услуги» – «Справки» – «С избор на достъп».

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements