Над половината от българите живеят с до 360 лв.

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Първото тримесечно изследване за 2015-а година  сочи, че средните стойности на необходимата издръжка на живот се запазва на същите нива спрямо миналата година. Регистрирани са леки колебания, дължащи се предимно на сезонния характер на пресните зеленчуци и плодове. Зеленчуците през последните месеци отбелязаха ръст в цените спрямо миналата година, това става ясно от интервю на БНР с Виолета Иванова от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

По думите на Иванова повече от половината от домакинствата в страната живеят с 64% от необходимите средства. Тя пояснява, че тези домакинства са принудени да се самоограничават в разходите си, тъй като живеят със средства до размера на минималната работна заплата – 360 лева.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА