Над 97% е по-малка реколтата от памук на годишна база

Георги Узунов
Георги Узунов
1 Минути

Над 97% е по-малка реколтата от памук на годишна база. Това сочат данните от оперативния анализ на МЗХГ. При останалите пролетници също е налице намаление на продукцията спрямо същия период на 2017 г., вариращо от 22,3% при шарения слънчоглед. Това се дължи на намаление на реколтираните площи и/или на средните добиви. Според последните оперативни данни, производството на пъпеши, ориз, картофи, пипер, домати и силажна царевица е с между 1,2% и 19,8% над нивата отпреди една година. Увеличението се дължи основно на повечето реколтирани площи към момента (с изключение на пипера), а при картофите, силажната царевица и пипера – и на по-високия среден добив.
Към края на септември продукцията от тютюн тип „Ориенталски“ бележи ръст от 22,8% на годишна база, докато при тютюните тип „Бърлей“ и „Вирджиния“ се отчита намаление, съответно с 23,1% и 54,3%.

Георги Узунов е в сферата на журналистиката от 7 години. Работил е за национални медии като Радио "Фокус", Дарик Радио и Националното радио. Завършил е бакалавър "Журналистика" в Софийския университет, а магистратурата му е в специалност "Журналистика, Продуцентство и Финанси".

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements