Над 100 хил. заявления за подадени за подпомагане по директните плащания

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

100 751 заявления за подпомагане са подадени в Кампанията по директни плащания 2020 г., съобщиха от ДФЗ. От тях към днешна дата са приключени 100 055. Срокът за подаване на заявленията без санкция приключи на 20 май, като той беше с 5 дни, от 15-ти до 20-ти май включително. За този период са подадени общо 2865 заявления.

До 5 юни е срокът за корекции в заявленията без санкции, като включително може да се прави добавяне на допълнителни схеми и мерки, както и земеделски парцели и/или животни по заявените схеми и/или мерки.

До 15 юни 2020 г. земеделските стопани могат да подават заявления за подпомагане, със санкция от 1% за всеки работен ден закъснение.

През миналата година бяха подадени над 105 хил. заявления, а общата очертана площ е над 38 млн. декара.

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА