Морковите предпазват от рак на кожата

Лилия Александрова
Лилия Александрова
1 Минути

 

Храните богати на витамин А могат да ни помогнат да се предпазим от рак на кожата и от слънчево изгаряне. Това показва ново изследване, публикувано на Американската лекарска асоциация.

Доброто подхранване отвътре с витамин А кожа може да се сравни с прилагане на слънцезащитен крем, според учените, които в продължение на 25 години са изследвали навиците и здравословното състояние на 125 000 американци. Резултатите показват, че витамин А намалява с 15% риска от рак.

Особено богати на витамин А са морковите, пъпешите и сладките картофи, но ценният витамин се съдържа в още много други плодове и зеленчуци. Лекарите препоръчват още няколко лесни мерки, които всеки може да предприеме превантивно срещу жестоката болест. Сред тях са редовните физически упражнения и символичната употреба на алкохол и кофеин.

Важно е да се отбележи, че според изследването хранителните добавки под формата на хапчета или на прах нямат същия полезен ефект като натуралната храна.

Лилия Александрова е журналист в „Агрозона“ от 2013 г. Има магистърска степен по Международни отношения и бакалавърска степен по Бизнес администрация. Интересите ѝ са в областта на политическата интеграция и Европейския съюз, агропредприемачеството, образованието, труда и социалната политика.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА