Министър Вътев: Искаме още по-добри резултати в горския сектор

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
2 Минути

Горите имат огромно значение за България и искаме още по-добри резултати в горския сектор. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на работна среща с представители на Държавните горски предприятия и Регионалните дирекции към Изпълнителна агенция по горите в Министерството на земеделието и храните. В срещата участваха заместник-министрите инж. Мирослав Маринов и Георги Тошев, както и изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по горите инж. Стоян Тошев.

Министър Вътев подчерта, че най-важното е да се работи активно, да се постигат целите и да няма нарушения, към това е ориентиран и настоящият екип в министерството. Той уточни, че именно резултатите са водещи за целия кабинет, както и намаляването на административната тежест до 40%.

Решенията за сектора ще се взимат с баланс и съгласуване с всички по веригата, посочи заместник-министър Маринов. Той допълни, че приоритет в дейността ще е връщане на доверието на обществото в лесовъдската колегия. Според него е важно хората да се запознаят с това, което правят лесовъдите и всички в сектора и да се върне авторитетът им, който е загубен през годните.

Заместник-министър Тошев каза, че ще се работи в синхрон и уточни, че горската система е една от най-подредените в държавната администрация.

По време на срещата представителите на държавните предприятия увериха, че снабдяването с дърва върви с нормални темпове и има достатъчно количества, за обезпечаване на нуждите на хората. Относно мерките за превенция на пожарите в горите стана ясно, че утвърдените плановете се изпълняват по график, като са предприети всички нужни мерки за защита на горските територии.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements