Министър Димов награди „Инвеститор в околна среда“ на Българския форум на бизнес лидерите

Васил Русев
Васил Русев
1 Минути

Министърът на околната среда и водите Нено Димов връчи приза „Инвеститор в околна среда“ на 16-тото издание на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) на церемония в София.

Отличието спечели компанията „TELUS Inernational Europe“ за проекта им „TELUS ден на подкрепа“ с инициатива за залесяване. На второ място беше класирана компанията „Загорка“ за кампанията си „Създаваме по-добър свят“ за отговорно поведение от производството до консумацията, а на трето – „ЧЕЗ Разпределение“ за проекта „Опазване на застрашени видове птици чрез обезопасяване на опасни за тях въздушни електропроводи в защитени зони от „Натура 2000“ в Западна България.

Финалистите в категорията инвеститор в околна среда получават номинация за престижните Европейски бизнес награди за екоиновации, на които БФБЛ е координатор за България.

В състезанието тази година участваха 111 корпоративни проекта с кауза, осъществени от 73 компании през 2018 г. „Радвам се, че имах честта да участвам в едно конкурентно състезание. Трябва да запазим този дух, защото само чрез него може да се постигнат резултати“, заяви министър Димов при връчването на призовете. Министър Димов беше сред членовете на независимото жури за оценка на проектите.

Avatar photo
Автор: Васил Русев
Васил е журналист в уебсайт и списание „Агрозона“ от август 2018 година. Роден е през 1983 година в Пловдив. Възпитаник е на Националната професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" в град Велинград и на Софийския университет "Св. Климент Охридски". Работи като журналист от повече от 10 г., а опитът му е съсредоточен в длъжностите - репортер, редактор и водещ. Личните му интереси са свързани с историята, политиката, природните процеси и спорта.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама