Месопреработватели настояват да се отмени наредба на финансовото министерство за стоките с висок вискален риск

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути
Националната асоциация на месопреработвателите настоява финансовото министерство да отмени наредбата за задължително предварително деклариране на данни за превозите на стоки с висок фискален риск.

В момента наредбата е в сила само за стоките, които преминават през граничните пунктове на страната, но от началото на следващата година тя ще засегне и стоките, произведени в България, които се транспортират до търговската мрежа в цялата страна, предаде БНР.

“Да се обявяват 24 часа предварително всички камиони, които тръгват от производителя и това е всеки ден. Нашите преработватели товарят нощем своите камиони, почваме в 12 ч. На този етап ние не можем да отговорим на тези изисквания и това ще възпрепятства бизнеса и ще ни създаде проблеми. Искаме или да се отмени или да го правим веднъж месечно, а не всекидневно. В противен случай ще има забавяне, ще има утежняване на процесите”, заяви председателят на Асоциацията на месопреработвателите Атанас Урджанов по време на МЕСОМАНИЯ като допълни, че тази наредба ще блокира целия бизнес:

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА