Мерките за биосигурност в животновъдни обекти разясняват експерти

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

 

“Зоохигиенни изисквания към животновъдните обекти. Консултантски пакет в помощ на млади земеделски стопани” са тема на семинар, организиран от Национална служба за съвети в земеделието и Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – София област), който ще се проведе на 20 декември 2022 г. (вторник) в читалище „Градище 1907“ – малка зала в Своге. Началният час е 11:00 ч.

По време на семинара участниците ще се запознаят с общите ветеринарномедицински и зоохигиенни изисквания, вкл. мерки за биосигурност  към животновъдни обекти за отглеждане на селскостопански животни, съгласно актуалната в момента нормативна база в страната.

По време на втората част на семинара присъстващите ще получат ценни съвети относно възможностите за подпомагане на земеделските стопанства по подмерки 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

► Действаща нормативна уредба в страната

Изисквания към животновъдните стопанства, идентификацията на животните;

Регистрация на животновъдните обекти

► Подпомагане по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 – 2020 г.

За допълнителна информация и въпроси: г-н Пламен Банчев, главен експерт в ТОО София, тел: 0885832550, имейл: [email protected]

 

 

 

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА