Медената сладост на BEE RISE

Милица Петрова
Милица Петрова
4 Минути

Новият формат на пчеларството, пчелните продукти и оборудване стартира на 8 ноември

Пчелни продукти, пчеларско оборудване, лекции, събития и работилници, срещи с експерти. Всичко това ще предложи от 8 до 11 ноември първото издание на BEE RISE. Изложбеният формат ще се проведе в рамките на ИНТЕРФУД & ДРИНК – изложението за храни, напитки, опаковки и машини за хранително-вкусовия сектор.

BEE RISE ще събере над 25 фирми, с дейност в производството и реализацията на мед и пчелни продукти и компании, предлагащи специализирано оборудване. Те са сред 460-те български и чуждестранни изложители на петте паралелни изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show в Интер Експо Център.

Нагласите в сектора

„Идеята за BEE RISE се зароди и реализира като естествена реакция на нагласите в сектор „Пчеларство“, казват организаторите. Целта им е да изградят комплексен формат за развитие на бизнеса чрез създаване на контакти на национално и международно ниво и професионално усъвършенстване.

В центъра на концепцията на BEE RISE е да бъде комплексен формат за пчеларството, който събира представители на различните сегменти. Затова сред изложителите са производители на мед, на восъчни основи, на кошери и специализирани конструкции и оборудване, на екстракти за фармацевтичната, козметичната и хранителната промишленост, фуражни суровини за пчели, фирми, специализирани в маркетирането на стоки и продукти от сегмента, представители на специализирани магазини и др.

Обучения, познания и награди

BEE RISE, от 8 до 11 ноември, ще привлича професионалистите с лекции, събития и работилници. Стартът ще бъде даден с официално откриване в на 8 ноември, след което представители на ДФ „Земеделие” ще запознаят публиката с експертизата си. На следващия ден професионалистите ще запознаят децата от 38-ма Детска градина „Дора Габе“, с живота на пчелите. Те ще организират специална работилница за свещи. В обедните часове Сергей Петров ще спре вниманието върху истинския мед, технологиите и иновациите в пчеларството. А Румен Толев ще представи козметични продукти и добавки на базата на пчелни продукти.

Знанията си членове на „Клуб на пчеларите №1“ ще ни предадат в петък, 10 ноември. Лектори ще бъдат Илия Павлов, Симеон Тодорв и Димо Димов, носители на титлата „Пчелар на България“, съответно за 2006г., 2009г. и 2003г.  От 13.00 до 14.00 часа ще можем да се насладим на изкусителното Соаре „Хляб, вино и малко шоколад!”.

Ключов за първото издание на BEE RISE е последният ден на изложение ИНТЕРФУД & ДРИНК. В събота, 11 ноември, Илиян Гечев се фокусира върху биологичното сертифициране и болестите при пчелите. След това е моментът за отличия на изложителите в BEE RISE.

Медът и пчелните продукти са в основата на много съвременни индустрии. Какви са перспективите пред сектора, кои са възможностите за развитие и как да наложим своите продукти и иновации? Отговори на тези въпроси ще открием на BEE RISE, от 8 до 11 ноември, в Интер Експо Център. С билет за формата можем да се сдобием на www.food-exhibitions.bg и от касите на Интер Експо Център в дните на изложения МЕСОМАНИЯ, ПЪТЯТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК и ИНТЕРФУД & ДРИНК и Wine&Spirits Show.

Милица Петрова е завършила Маркетинг във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Работи в отдел "Реклама и Маркетинг" на Agrozona.bg от 2021 г.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

Advertisements