Мъж влезе с лодка да лови риба в езерото “Сребърна”, написаха му акт

Павлина Георгиева
Павлина Георгиева
1 Минути

На 10 януари от отдел “Рибарство и контрол – Централен Дунав” в Русе са подали сигнал до охраната на резерват „Сребърна” за нарушител, извършващ риболов с лодка в езерото. Охраната на резервата веднага е предприела обход и е установила, че в близост до западния бряг възрастен мъж и дете са навлезли с гумена лодка в голямото водно огледало на езерото “Сребърна”, предадоха от НЛРС- СЛРБ.

На мъжа е съставен акт за нарушение на Закона за защитените територии. На територията на резерват “Сребърна” е абсолютно забранено използването на плавателни средства с изключение на лицата, притежаващи разрешително от министъра на околната среда и водите за научна цел или заснемане на снимки или филми.
Навлизането с лодка представлява опасност за живота и здравето на рибарите, тъй като нито от РИОСОВ-Русе, нито охраната на резервата разполагат с възможност за спасителни операции при възникване на инцидент.

В  Плана за управление на резервата са точно определени местата, където може да се извършва любителски риболов. Всички те се намират по западната граница на защитената теририя. Предвид предстоящото застудяване и потенциалната възможност за замръзване на водната повърхност на езерото обаче, не се препоръчва извършването на риболов.

Павлина Георгиева завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. В Аgrozona приоритет са й биологичното земеделие и здравословните храни, розопроизводството, пчеларството, ловът и риболовът.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама