“Българските хлебопекари и сладкари преработват основно български суровини. Нямаме зависимост. При нас суровината е тук, на полето.” – това каза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите (НБСХС), по време на пресконференция по повод сключване на Споразумение за сътрудничество на браншови сдруженения по веригата на доставки на хранителни стоки за подобряване на бизнес средата и стимулиране на лоялните бизнес практики. С тези думи Кукушева обясни защо именно Съюзът на хлебарите и сладкарите е била първата организация, подписала споразумението със Сдружението за модерна търговия. Мариана Кукушева каза още, че българският хляб освен пазарна, има и морална стойност.
По повод цената на хляба тя каза, че ще я коментира тогава, когато има информация за цените на горивата в дългосрочен план.
Анета Стефанова