Мариана Кукушева: Българските хлебопекари и сладкари преработват основно български суровини

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

“Българските хлебопекари и сладкари преработват основно български суровини. Нямаме зависимост. При нас суровината е тук, на полето.” – това каза Мариана Кукушева, председател на УС на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите (НБСХС), по време на пресконференция по повод сключване на Споразумение за сътрудничество на браншови сдруженения по веригата на доставки на хранителни стоки за подобряване на бизнес средата и стимулиране на лоялните бизнес практики. С тези думи Кукушева обясни защо именно Съюзът на хлебарите и сладкарите е била първата организация, подписала споразумението със Сдружението за модерна търговия. Мариана Кукушева каза още, че българският хляб освен пазарна, има и морална стойност.

По повод цената на хляба тя каза, че ще я коментира тогава, когато има информация за цените на горивата в дългосрочен план.

Анета Стефанова

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА