Корекция: По-висока прогноза за световното производство на зърнени култури

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Според Международния съвет по зърнените култури (IGC) прогнозата за общото производство на зърнени култури през сезон 2019/2020 се е увеличила с 11 милиона тона месечно до 2,159 милиарда тона. Главна причина за това е увеличеното производство на царевица в САЩ.

Очакванията за глобалното потребление на зърнени култури се повишават с 2 милиона тона месечно до 2,186 милиарда тона (+ 1% на годишна база). По-голямото потребление на фуражна пшеница и сорго, частично се компенсира от по-ниската консумация на царевица.

Прогнозата за световното производство на пшеница нараства с 1 милион тона до 764 милиона тона, а потреблението с 3 милиона тона до 758 милиона тона. В същото време световната търговия намалява с 1 милион тона до 172 милиона тона, уточняват от IGC.

Очакванията за производството на царевица сочат увеличение с 8 милиона тона до 1,100 милиарда тона, като потреблението спада с 2 милиона тона до 1,139 милиарда тона. Търговията с царевица е увеличена с 1 милион тона до 164 милиона тона през този период.

 

 

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА