Корейският бизнес проучва възможностите за инвестиции в Община Русе

Златко Златков
Златко Златков
2 Минути

Кръстопътното местоположение на Русе и летището откриват добра възможност за карго превози на плодове и зеленчуци от Корея. Тази и други възможности за сътрудничество между български и корейски фирми са били повод за визитата на търговското аташе на Република Корея, Полина Златарска, и съветникът по икономическите въпроси в посолството на Република Корея, Хан Мин Йонг, съобщават от пресцентъра на Община Русе. Зам.-кмета по европейско развитие на пристанищния град, д-р Страхил Карапчански, е запознал гостите с по-значимите проекти, които Общината изпълнява, пряко свързани с икономическото развитие на града. Той е представил подробно проекта за интегрирания градски транспорт на Русе, благодарение на който се изграждат връзки за свързване на централната градска част на града с няколко от големите квартали. Изгражда се също новата електронна система за таксуване на пътниците, ще се въведе и GPS-система.

Гостите са проявили интерес към Индустриалния парк и летището в Щръклево, чиято собственост се очаква скоро да бъде прехвърлена на Община Русе.

Зам.-кметът Карапчански е представил и трансграничния проект, изпълняван съвместно от Русе и Гюргево, чрез който в Русе се реконструира булевард „Тутракан“, важен инфраструктурен обект. Представени са били и основните чуждестранни инвеститори в Русе, възможностите които Русенският университет дава на потенциалните инвеститори за обучение на млади специалисти.

Златко Златков администрира agrozona.bg между 2012 и 2015 година. В неговия профил ще откриете някои публикации на нашите автори в този период сред които Светлана Трифоновска, Марта Йонкова, Анета Стефанова, Диляна Хараланова, Лилия Александрова, Петър Лазов, Георги Джендов и други

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама