Кои са добрите практики за борба с неприятелите по овошките представят експерти

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
2 Минути

Стопаните ще се запознаят с растителнозащитни практики за контрол на болестите при кайсия, слива и череша

Кои са добрите практики при борбата с неприятелите в овощната градина ще представят експерти от Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) по време на семинар на тема „Добри растителнозащитни практики в контрола на болестите и неприятелите по овощните култури – кайсии, сливи и череши”. Той ще се проведе на 29 февруари 2024 г. (четвъртък) в гр. Силистра, ул. “Христо Смирненски” № 2, зала на етаж 2 от 09:45 ч.

Организатори са Национална служба за съвети в земеделието, Териториален областен офис – Силистра и Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”.

По време на семинара участниците ще се запознаят с проблемите при контрола на болестите и на вредителите при костилкови овощни видове – кайсии, сливи и череши – и ще бъдат представени примери за добри практики и насоки за прилагането им в различните стопанства. Ще получат информация за актуални растителнозащитни практики за контрол на болестите и неприятелите в овощната градина.

Стопаните ще бъдат запознати с изпълнението на одобрени проекти по ПРСР 2014-2020 г. и дейностите на НССЗ по подмярка 2.1.2 “Консултантски услуги за малки земеделски стопанства”, както и с възможностите за подпомагане на малки стопанства и млади земеделски стопани по Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони  (СПРЗСР) 2023-2027 г.

 

Основните теми на информационния семинар са следните:

  • Анализ на проблемите при контрола на болестите и неприятелите по костилковите овощни насаждения
  • Добри растителнозащитни практики за контрол на болестите при кайсия, слива и череша

За допълнителна информация и въпроси: г-жа Ванушка Петкова, координатор в ТОО – Силистра, тел.: 0888 892 722 и г-н Самет Мехмед, гл. експерт в ТОО – Силистра, тел.: 0876 215 012, електронен адрес: [email protected] .

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА