Китай започва тестове на ваксини срещу птичи грип

Екип на Агрозона
Екип на Агрозона
1 Минути

Клинични тестове на четири вида ваксини срещу птичи грип (H7N9) е одобрила държаната служба на Китай за контрол на хранителните продукти и лекарствата, съобщава “Фокус” като се позовава на РИА Новости.

Ваксините се разработват в китайската столица, а тестовете имат пълната подкрепа на властите, за да се появят препаратите възможно най-скоро на пазара.

От началото на годината птичи грип е констатиран в 16 провинции на азиатската страна. През януари са оповестени 192 случая на заразяване на хора, от тях 79 с фатален изход.

Agrozona.bg e специализиран новинарски сайт за бизнес и земеделие. Нашата цел е да информираме своите читатели за новостите и добрите практики в агробизнеса у нас и по света. Agrozona.bg Ви предоставя експертни анализи и съвети за успешна реализация в сектора, а също така информация за важни срокове и събития. При нас ще намерите още и интересни и полезни съвети за вашето хоби. Екипът на Агрозона подготвя цялото съдържание на сайт и списание Агрозона. В него участват 4 журналисти, както и стажантите, които се учат на аграрна журналистика в редакцията на Агрозона

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама