Канабис вместо картофи искат да отглеждат ливанските фермери

Агрозона
Агрозона
2 Минути

Канабисът е по-издръжлив и устойчив на суша, и отглеждането му е по-евтино в сравнение с други култури в Ливан. Това твърдят местните фермери, които искат да отглеждат тази спорна култура, но в момента това е незаконно.

След многобройни призиви на ливанските земеделци, републиканският парламент обеща да разгледа въпроса за легализирането на отглеждането на канабис за употреба в медицината.
В същото време за подобна практика в момента наказанието е пет години затвор.
40-годишният Абу Абдо, жител на града Бритал , който е лежал в затвора за подобно престъпление не малко години, смята, че високата безработица принуждава земеделските производители да нарушават закона и да правят плантации с марихуана. “Това поне носи малко пари. Хората са много бедни! “- каза той, което предполага, че легализирането на медицинска марихуана ще бъде в състояние да съживи малко икономиката, особено ако правителството изкупува реколтата от канабис на определена цена, както сега се купува тютюнът. “Земеделските стопани тук не искат да бъдат твърде богати. Те просто искат да оцелеят през зимата и имат възможност да вкарат децата си в училище.“, казват фермерите.
Огромната суша тази година унищожи почти цялата реколта от зеленчуци, тъй като реките пресъхнаха и фермерите нямаха откъде да вземат вода за напояване.

Четете още: Само земеделски стопани ще отглеждат законно канабисkanabis marihuana канабис марихуана

Avatar photo
Автор: Агрозона
Agrozona.bg e информационен сайт, който представя последните новини и анализи в сектор „Земеделие”, Хранително-вкусовата промишленост и предприемачество в селските райони. Тук ще откриете полезна информация, свързана с възможностите за национално и европейско финансиране на българските фермери, промени в българското и европейското законодателство и тенденциите в селското стопанство в България, Европейския съюз и по света.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА