Камион с животни падна в дере, БАБХ в акция за спасяване на кравите

Юлиана Стоичкова
Юлиана Стоичкова
1 Минути

Общо 50 едри преживни животни са пътували към Турция

Продължават действията на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Ловеч, ветеринарни лекари, общински служители и органите на реда за обезопасяването на животните от преобърналия се вчера камион в района на село Петревене, Област Ловеч.

Камионът се преобръща в крайпътно дере през нощта на 9 юли. В него са били натоварени над 50 едри преживни животни, пътуващи от ЕС към Република Турция. В резултат на преобръщането са пострадали две животни. Към момента те са настанени в обект за задържане със забрана за пътуване до изясняване на състоянието им.

Тридесет и три от животните бяха заловени и настанени в обект на местен животновъд, където получиха храна и вода. Животните бяха охладени, отпочинали и вече пътуват към депо близо до границата с Турция, където изчакват транспортирането на останалите телета.

Продължават опитите за залавяне на още седемнадесет животни. Те са локализирани в близост до речното корито, но поради състоянието им на силен стрес се изчаква успокояването им, за да бъдат те натоварени безопасно на камион, с който да отпътуват към крайната си дестинация.

 

Юлиана Стоичкова завършва Факултета по журналистика на СУ „Св. Климент Охридски“. Дълги години се занимава с печатни медии в областта на градинарството и цветарството. В agrozona.bg приоритет са й производството и пазарите на плодове и зеленчуци, лозарството и винарство, пазарът на земя и хоби градинарството.

РЕКЛАМА

ВИДЕО

Свали мобилното приложение Farm Check и се увери в произхода на над 75 000  хранителни продукти.

Реклама

Реклама

Последни

Седмичен бюлетин

Запиши се за седмичния бюлетин на Агрозона.

Моля изчакайте секунда ...

Благодарим ви, че се регистрирахте!

Реклама

Реклама

РЕКЛАМА